Vrhunski prirodni lijekovi za ubijanje parazita


Tretmani protiv parazita uključuju brojne prirodne lijekove koji se mogu uzimati interno ili se mogu koristiti izvana. Ključno za liječenje parazita je prepoznavanje mogućnosti liječenja koja je učinkovita za uklanjanje specifične vrste parazita koji su prisutni. Dijatomejska zemlja i razni drugi tretmani poput listova papaje vrlo su učinkoviti u uklanjanju širokog spektra parazita, a da pritom ne na štete ostatku tijela.

Ključno je ukloniti parazite što je brže i sigurnije. Dostupne su različite mogućnosti; međutim, neki od najučinkovitijih uključuju dijatomejsku zemlju, jabučni ocat i kokosovo ulje. Ovi se tretmani vežu za parazite i prirodnim putem ih uklanjaju iz tijela.

 

Bijeli luk

Bijeli luk se tokom istorije koristio za uklanjanje parazita. Njegovi aktivni sastojci su alicin i ajoene. Osim što ima anti-parazitske sposobnosti, pokazalo se da bijeli luk ubija mnoge oblike bakterija i gljivica, pa čak i moćne viruse.

Usitnite ili popaprite jednu česno bijelog luka dnevno za početak i polako proradite svoj put. Obavezno pijte puno vode tokom dana kako biste pomogli u detoksu.

 

Dijatomatska zemlja s hranom

Prirodna tvar stvorena od kostura fosilizanih dijatoma (alge sa tvrde školjke), dijatomejska zemlja može ubiti parazite i mnoštvo drugih problema. Dijatomska zemlja slična hrani čini približno 85% silicijev dioksid, važan mineral u tragovima koji pomaže koži, kosi, noktima i potiče zdravu probavu.

Dijatomejska zemlja je učinkovit način za uklanjanje okruglih glista, kurkuma jer jednom kad se samelje u fini prah, probija se kroz sve što egzoskelet (paraziti) upija tjelesne tekućine i uzrokuje smrt parazita.

Za liječenje parazita treba se dodati 1 kašičica dijatomejske zemlje s hranom jednom dnevno u visoku čašu vode. Svakako pijte puno vode svakog dana kako biste pomogli istjerati mrtve parazite s vašeg tijela. Ako je moguće, zemlja treba dati svim članovima porodice i kućnim ljubimcima najmanje 90 dana.

 

Jabučni ocat

Jabučni ocat još je jedna učinkovita opcija liječenja. Jabučni ocat učinkovit je u podupiranju tjelesne pH vrijednosti i eliminiranju svih parazita ili drugih štetnih infekcija. Spoj je također bogat vitaminima i mineralima, pa tako i jača cjelokupno zdravlje.

Za liječenje parazita potrebno je 2 čajne kašičice organskog i sirovog jabučnog octa pomiješati u čaši filtrirane vode. Pijte ovaj tonik dva puta dnevno.

 

Kokosovo ulje

Kokosovo je ulje prirodno protiv gljivica. Kao takav, učinkovito uklanja parazite i ostale izrasline u sustavu. Kao i druge mogućnosti liječenja, kokosovo je ulje učinkovito i za podupiranje dobrog opšteg zdravlja. Da biste ubili parazite, koristite 1 kašičicu organskog kokosovog ulja pomiješanog s hranom. Pogledajte kako vaše tijelo reaguje na kokosovo ulje.

Nuspojave kokosovog ulja mogu uključivati ​​dijareju, mučninu i napade žučnog mjehura. Počnite nisko i polako!

 

List papaje

List papaje tradicionalna je biljka koja se koristi širom svijeta za uklanjanje crijevnih glista. Listovi papaje sadrže komponentu koja se zove karpain, anti-parazitski alkaloid koji je također proučavan zbog svojih kardiovaskularnih učinaka. Za uklanjanje parazita uzima se jedna kapsula lišća papaje od 400 mg 3 puta dnevno.

Listovi papaje također se često koriste u cijelom svijetu za povećanje razine trombocita i pomoć kod probavnih tegoba. Kao i voće, listovi papaje imaju posebne enzime (enzimi papain, kimopapain, proteaza i amilaza) koji razgrađuju ugljikohidrate i proteine ​​kako bi pomogli probavi.

Konačno, studije su pokazale da lišće papaje sadrži antimikrobna sredstva koja mogu ubiti štetne bakterije koje mogu izazvati peptičke čireve nazvane H. Pylori.

 

Sirove sjemenke bundeve

Sjemenke bundeve sadrže organski spoj zvan cucurbitacin. Studije su pokazale da cucurbitacin zapravo ne ubija parazite, već ih paralizira pa ispuštaju crijevne stijenke i izbacuju se iz tijela svakim pokretom crijeva. Zbog toga se sjemenke bundeve obično koriste prirodnim laksativom poput ayurvedske biljke Triphala kako bi se pomoglo izbacivanje iz tijela pokretom crijeva.

 

Najpopularniji lijekovi protiv parazita

  • Dijatomatska zemlja
  • Bijeli luk
  • Crni orah
  • Jabučni ocat
  • Sjemenke ili list papaje
  • Kokosovo ulje
  • Koloidno srebro