Top 4 načina za suzbijanje žudnje za cigaretima odmah!
Top 4 načina za suzbijanje žudnje za cigaretima odmah! - alternativemedicine.com

Top 4 načina za suzbijanje žudnje za cigaretima odmah!


Kada prvi put pokušate da ugasite cigaretu, imaćete osjećaj kao da je svaki budan trenutak vašeg života ispunjen samo jednom jedinom mišlju - kako biste nekako povukli dim. Međutim, ako pažljivo pogledate, ove žudnje neće trajati duže od 3 do 5 minuta. Oni će biti periodični i dolaziće vrlo snažno, ali će se vremenom smanjivati i odlaziti.

Da li znate da se ovisnost o kockanju može izliječiti uz pomoć spreja za nos! Pa, to govori mnogo o tome gde su nas danas dovele nove tehnologije. Iako koncept i logika koja stoji iza ovog spreja mogu takođe biti korisni u nezavisnosti o cigaretama, evo četiri važna načina na koja možete postići napredak u tom pogledu.

 

Prošetajte

Sjedenje u praznom hodu na jednom mestu može vas potaknuti u vaše emocije. Treba da ustanete i krenete da se krećete. Ako je moguće, izađite iz kuće / ureda i napravite kratku šetnju od 5 minuta. Duboko udahnite dok idete. Odličan trik koji se ovde koristi je da pokušate disati dijafragmom umesto grudi. Na ovaj način dobit ćete više vazduha u vašim plućima i izvan njih, možda čak i ublažiti simptome žudnje.

 

Popijte veliku čašu vode

I dalje shvatamo u kojoj mjeri se dehidriramo tokom normalnog dana. Kad god se to dogodi, mogli biste početi da se osjećate anksiozno, što zauzvrat može izazvati žudnju za dimom. U trenutku kada nagon napadne, trebalo bi da odete do kuhinje / ostave i popijete veliku čašu vode. Imajte na umu da iako možda nećete trebati da pijete 8 čaša vode svaki dan, trebalo bi da pijete dovoljno da biste ostali dobro hidrirani. Unošenjem u organizam obilnu količinu vode, moći ćete normalno funkcionirati bez metaboličkih poremećaja koji bi mogli dovesti do žudnje.

 

Idite na mentalni odmor

Onog trenutka kada vas pogodi želja za pušenjem, zatvorite oči i preusmerite um na situaciju ili mesto koje ima umirujući uticaj na vas i može vam skinuti um sa trenutne neprijatnosti koju možda osećate. Ovaj postupak je poznat i kao vođena slika. Iako je najbolje mesto za vežbanje ove tehnike smanjenja stresa u mirnoj i ne baš svjetloj sobi, trebalo bi da sačekate da dođete do takvog mjesta i sebi pružite malo udobnosti. Cilj ove tehnike je da postanete gospodar svojih emocija, a ne da pustite da vas emocije savladaju.

 

Prepustite se hobiju

Trebali biste pronaći nešto u čemu biste mogli početi da uživate u trenutku. Nešto što se u svakom trenutku može lako pokupiti i odložiti. To bi moglo biti nekoliko stranica iz knjige. Na primjer, ako imate hobi pletenja, mogli biste sa sobom ponijeti jednostavan projekat, kako biste se držali okupiranog i daleko od misli o cigaretama.