Prirodno liječenje proširenih vena
Prirodno liječenje proširenih vena - http://bezboleznej.ru

Prirodno liječenje proširenih venaProširene vene su vrlo česta bolest, koja pogađa svaku treću ženu preko 50 godina starosti, dok muškarci ređe obolijevaju od ove bolesti.

Proširene vene najčešće izbijaju na nogama, tačnije na butinama i listovima.

Mi kao i uvijek preporučujemo liječenje prirodnim metodama, biljkama, melemima i čajevima i dajemo vam nekoliko savjeta i recepata za liječenje proširenih vena.

Melem od bijelog luka

Za pripremu ovog lijeka sameljite 20 grama oljuštenog bijelog luka i umiješajte sa 60 grama maslaca. Dobijena mješavina nanosi se uveče na bolna mjesta, pa se nakon toga zavije toplom maramicom i zavojem. Nakon spavanja melem se temeljito ispere vodom. Postupak treba ponoviti 10 dana. Melem čuvajte u čistoj staklenoj ambalaži u frižideru.

Melem od nevena

200 grama svinjske masti operite u devet voda, pa je na laganoj vatri istopite. Zatim u nju dodajte 50 grama cvijeta nevena, poželjno je da bude svjež a ne suv, i lagano miješajte. Ostavite da stoji nekoliko sati pa ponovo na laganoj vatri zagrijte smjesu i procijedite kroz gazu. Dobijeni melem čuvajte u čistoj staklenoj ambalaži i u frižideru. Ovaj melem treba da koristite svaki dan u periodu od mjesec dana.

Melem od divljeg kestena

Izmeljite 10 većih plodova divljeg kestena i stavite u teglu. Prelijte sa 2 dl alkohola, najbolje bi bilo sa komovom rakijom. Mješavinu ostavite da stoji 7 sedmica na suncu. Dobijenu smjesu procijedite kroz gazu i sipajte u staklenu flašicu. Svaki dan blago umasirajte na bolna mjesta.

PAŽNJA !

Prije upotrebe ovih melema posavjetujte se sa svojim ljekarom. Moguća preosjetljivost na neke sastojke iz melema.