Prirodni lijekovi u borbi protiv hemoroida
Prirodni lijekovi u borbi protiv hemoroida - http://www.remediesforme.com

Prirodni lijekovi u borbi protiv hemoroida


Da li vas muče hemoroidi ?

Danas sve više ljudi ima problem sa hemoroidima. Mi naravno savjetujemo da odete ljekaru i potražite savjet i terapiju, ali vam svakako nudimo i nekoliko prirodnih lijekova koji vam momožda mogupomoći gu pomoći.

Mada svakako savjetujemo da i prije upotrebe prirodnih lijekova se posavjetujete sa svojim ljekarom.

Tople kupke

Stručnjaci savetuju da ako imate problem sa bolnim hemoroidima koristite tople kupke. Trebate sjediti u toploj vodi nekoliko puta dnevno po 15 minuta.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće može vam trenutno pomoći kod problema sa hemoroidima, smanjujući bol i svrab. Mada treba biti jako oprezan sa ovim lijekom jer može nagristi kožu prekomijernim korišćenjem te još više pogoršati hemoroide.

Ljuska psilijuma

Psilijumska ljuska pomaže u povećanju unosa vlakana te omekšava stolicu. Ona neće pomoći hemoroidima na lokalom nivou ali pomoći će vašoj probavi što dugoročno pomaže i hemoroidima. Ali i sa ovim lijekom treb da budete izuzetno pažljivi jer ona može da izazove bol i grčeve u stomaku.

Aloe vera

Antiinflamatorna svojstva mogu pomoći kod zapaljenja hemoroida. I sa ovim lijekom treba biti oprezan jer stručnjaci nisu potvrdili kako ovaj lijek utiče na hemoroide. Takođe mi savjetujemo ako budete koristili ovaj lijek a koristite čistu aloju a ne kreme sa dodatnim sastojcima.

Da biste pomgli liječenju i sprječavanju hemoroida morate unositi u organizam dosta vlakana (25 grma za žene, 38 grama za muškarce) i piti najmanje osam čaša vode dnevno.

PAŽNJA !
Prije upotrebe bilo kojeg lijeka, savjeta ili sastojka iz ovog teksta molimo da se posavjetujete sa svojim ljekarom zbog mogućih nuspojava i preosjetljivost.