Liječenje sinusa na prirodan način
Liječenje sinusa na prirodan način - http://g3.nh.ee

Liječenje sinusa na prirodan način


Liječenje sinusa ne zahtijeva nužno i skupe lijekove.

Možete se boriti sa ovim problemom i kod kuće.

Upala sinusa se najčešće javlja u hladnoj sezoni i neblagovremeni tretman može dovesti do puno problema i neugodnosti.

Sinusitis je zapaljenje gornjeg respiratornog trakta, a naročito od maksilarnih sinusa.

Sinusitis je praćen glavoboljom, ponekad temperaturom a u nekm slučajevima može doći do oticanja očiju pa čak i obraza.

Ako se na vrijeme ne poduzmu odgovarajuće mjere upala sinusa može se razviti u hronični oblik i to može dovesti i do hirurške intervencije.

Glavni uzrok sinusitisa je obična prehlada koja nije eliminisana na vrijeme.

Međutim sinusitis se može javiti i kao posledica pada imunog sistema, nakon prehlada i gripa, upalnih procesa u usnoj duplji pa čak i od prekomijernog rada i i iscrpljenosti tijela.

Kod najmanjih znakova maksilarnog sinusitisa odmah se obratite ljekaru i započnite pravovremeni tretman.

Ili možete da sami sebi pomognete u udobnosti svoga doma na prirodan način.

Mi vam nudimo nekoliko prirodnih lijekova koji vam mogu pomoći kod upale sinusa.

Ispiranje

Jedan od najefikasnijih i najčešćih liječenja sinusitisa je ispiranje nosa. Rastvor za ispiranje se priprema kod kuće na sljedeći način.
200 ml vode prokuhati i prohladiti da bude topla. U vodu dodati jednu kašiku morske soli i nekoliko kapi joda. Postupak ispirnja se vrši pomoću medicinskog šprica bez igle. Stavite u špric određenu količinu rastvora i ubrizgajte pod visokim pritiskom u nozdrvu. u ovom slučaju tečnost mora da izađe kroz drugu nozdrvu.

Inhalacija

Često je pozitivan efekat obezbijeđen inhalacijom i zagrijavanjem respiratornog trakta. Inhalaciju možete vršiti pomoću kuvanog krompira. Operite nekoliko krompira i skuvajte ih zajedno sa ljuskom. Iscijedite vodu i ostavite samo krompir da se hladi. Nagnite se preko zdjele sa krompirima, prekrijte glavu debelim peškirom i udišite kroz nos koliko god možete ili dok se krompir ne ohladi.

Kapi od bijelog luka

Uzmite jedan veći čen bijelog luka, izgniječite i prelijte sa tri do četiri kafene kašikice vode. Dobro izmiješajte i procijedite kroz sterilnu gazu. Dobijeni lijek sipajte u staklenu bočicu sa pipetom. Sipajte po deset kapi bijelog luka u jednu i deset kapi u drugu nozdrvu dva do tri puta na dan. Ponavljajte postupak svaki dan dok simptomi potpuno ne nestanu.

PAŽNJA !

Prije upotrebe bilo kojeg recepta iz ovog teksta posavjetujte se sa svojim ljekarom. Moguća preosjetljivost na bilo koji sastojak iz ovih prirodnih lijekova, pa zato savjetujemo oprez.