Korisni savjeti za detoksikaciju tijela
Korisni savjeti za detoksikaciju tijela - Dijana

Korisni savjeti za detoksikaciju tijela


Detoksikacija se koristi u onim slučajevima kada je potrebno da se tijelo očisti od nagomilanih toksina.

Mi vam savjetujemo da prirodno eliminišete toksine iz tijela, bez štetnih posljedica po zdravlje.

U nastavku su neki saveti zbog kojih ćete osjetiti mnogo promijena na bolje ako ih se budete pridržavali.

  1. Pijte dosta vode i prirodnih, cijedjenih sokova. Unosite dosta povrća, voća i žitarica. Ove namirnice i tečnost će vam pomoći da se riješite štetnih toksina iz tijela.
  2. Upotrebljavajte pamučnu posteljinu, peškire i zavjesu za tuš. Plastični proizvodi oslobađaju toksične i sintetičke hemikalije koje su nebezbijedne za ljudska bića.
  3. Ograničite unos alkohola, jer sadrži šećer i ugljene hidrate koji izazivaju toksične nuspojave: mučnine i glavobolje. Takođe ograničite unos kofeina.
  4. Zaboravite na brzu hranu. Ova vrsta hrane sadrži mnoge vještačke arome, masti i soli koje su deponovane u tijelu kao toksini.
  5. Svaki dan, se istuširajte sa puno sapuna, da bi uklonili bakterije koje izlučuju toksine u vaše tijelo.
  6. Uklonite iz ishrane rafinisani šećer i zasićene masti, koji takođe doprinose akumulaciji toksina u tijelu.
  7. Izbjegavajte zadimljene prostorije. Dim je otrovan u svakom slučaju - da li pušite ili ga udišete u zatvorenim i zadimljenim prostorijama
  8. Jedite dosta brokolija i karfiola. Ovo povrće sadrži supstance koje smanjuju rizik od raka. Za maksimalnu korist, jediti sirovo povrće.
  9. Ne očekujte da osvježivač vazduha pročisti vazduh u vašem stanu. Osvježivači često sadrže otrovne hemikalije, a isto važi i za mnoga druga sredstva za čišćenje koja sadrže hemikalije. Otvorite prozor i pustite da svjež vazduh uđe u vaš dom. Za čišćenje koristite prirodna sredstva kao što su sirće i soda bikarbona.
  10. Vježbajte najmanje sat vremena dnevno. Fizička aktivnost, pored poznatih korisnih prednosti, pomaže i u detoksikaciji tijela.