Domaća krema za ruke od prirodnih sastojaka
Domaća krema za ruke od prirodnih sastojaka - https://medaboutme.ru

Domaća krema za ruke od prirodnih sastojaka


Koža kao naš najveći organ, treba i mora da bude lijepa i njegovana. Mi vam kao i uvijek preporučujemo da koristite domaće proizvode na prirodnoj bazi.

Tako vam i za njegu kože ruku preporučujemo domaću kremu za ruke koju možete da napravite u udobnosti vašeg doma.

Domaće kreme treba da čuvate u čistoj staklenoj ambalaži i u frižideru. Takođe imajte na umu da krema napravljena od prirodnih sastojaka ima kratak rok trajanja.

Zbog nedostatka konzrvansa njen rok trajanja je ograničen na najviše 14 dana i to ako je čuvate u frižideru kako smo vam već i savjetovali.

Krema od limuna

Ova krema ne samo da njeguje i hrani kožu, nego je i savršeno tonira. Da bi napravili ovu kremu potrebo je da ispasirate dva limuna zajedno sa korom i prokuhate u 200 ml vode. Kada se ohladi u to dodajte 100 g putera, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika majoneza, 1 žumance, 1 kašikica meda i 10 kapi vitamina A rastvorenih u ulju. Sve dobro izmiješajte i postepeno dodajte kap po kap jednu kafenu kašičicu alkohola i soka od limuna. Ovu kremu nanositi naveče prije spavanja.

Krema od kamilice

Za pripremu ove kreme potrebno je da 1 kašiku suvog cvijeta kamilice prelijete sa 100 ml vode i ostavite da proključa, poklopite i ostavite da stoji par sati. Rastopiti 50 g maslaca, dodati 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašike glicerina. Sve poklopiti i ostaviti da stoji tri minute. Zatim u to dodajte četvrtinu čaja od kamilice kojeg ste ostavili da stoji i jednu kafenu kašikicu alkohola. Sve temeljito miješati dok se ne ohladi pa pakovati u staklenu ambalažu. Čuvati u frižideru i koristiti nakon svakog pranja ruku.

PAŽNJA:
Prije upotrebe ovih krema obavezno se posavjetujete sa svojim ljekarom. Moguća preosjetljivost na neki od ovih sastojaka.