Čaj od đumbira-koji rastvara kamen u bubregu, čisti jetru i ubija ćelije raka


Verujete li da se koren đumbira koristio u davnim vremenima za lečenje od raznih bolesti i zdravstvenih problema?

Đumbir ima jaka antireumatska, antiseptična i antiinflamatorna svojstva i obiluje magnezijumom, vitaminom C i drugim vitaminima i mineralima. S obzirom da poseduje bogate hranljive sastojke, đumbir može da obezbedi značajne prednosti za celokupno vaše zdravlje.

 Moramo da napomenemo da je đumbir odličan za poboljšavanje probavnih problema i jačanje imunog sistema. Takođe ima i sposobnost da ublaži bol i da se bori sa kardiovaskularnim bolestima i astmom zbog svojih snažnih antiinflamatornih osobina.

Čajem od svežeg đumbira na najbolji način možete savladati prehladu i grip.

Đumbir može da se konzumira kao sveže rendan, u prahu ili u obliku dodatka. Ima dosta oštar ukus i mnogi ljudi ne mogu da ga podnesu. Ali med ili kokosovo mlek ga čine dosta podnošljivijim, a zdravstvene pogodnosti će i dalje biti tu.

Pogodnosti čaja od đumbira:

-Zahvaljujuću velikoj količini antioksidanasa đumbir ima sposobnost da se bori protiv infekcija, posebno virusnih infekcija gripa i poboljšava imuni sistem.

-Đumbir može značajno poboljšati cirkulaciju i snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama do svih ćelija i tkiva u organizmu zahvaljujući  svojim osobinama termogenizacije.

-Izuzetno je efikasan u ublažavanju bolova u zglobovima i mišićima kao i kod glavobolje zbog svojih moćnih antiinflamatornih osobina.

Redovno konzumiranje čaja može da smanji rizik od moždanog udara.

Sastojci

  • Đumbir
    (komadić iseckan)
  • Kurkuma
  • Kokosovo mlijeko
  • Voda
  • Med

Priprema

jednostavno
x 1
10 MIN
  1. 1

    Prokuvati vodu, dodati đumbir i kurkumu, pa pustiti da kuva oko 7-10 minuta, pa skloniti sa vatre, procediti,  dodati mleko i med po ukusu. Prijatno !