Smršajte uz pomoć voća (jagoda, borovnica)
Smršajte uz pomoć voća (jagoda, borovnica) -

Smršajte uz pomoć voća (jagoda, borovnica)


U savršenom svetu u kojem živimo danas trebamo da budemo svesni da je moguće i jesti veliku količinu hrane a ne dobiti višak kilograma. Trik je samo u hrani koju ćemo konzumirati.

Prema rezultatima koji su dobijeni iz istraživanja Harvardske medicinske škole, jedenje  voća kao što su jagode, borovnice i jabuke će pomoći da se izgubi težina.

Istraživanje je potvrdilo da bez obzira koliko će se ovog voća pojesti ono će uticati na smanjenje kilograma kod ispitanih osoba. Rezultati pokazuju da visok izvor flavonoida koji imaju i voće i povrće utiču i mogu pomoći u kontroli težine.  

Flavonoidi koji se prirodno javljaju kod borovnica su direktno povezani sa gubljenjem težine kod ispitanih muškaraca i žena koji su imali između 27 i 65 godina i koji su bilo praćeni 24 godine.

Da bi testirali teoriju flavonoida koje u sebi nose jagode, istraživači su pratili skoro 125 000 ljudi, razdoblja 27-65 godina gotovo 25 godina. Istraživanja su pokazala da su antocijan i flavonoid polimera kod jagoda imali najveći uticaj na gubljenje težine. 

Bobice su moćan izvor antioksidansa koji pomažu i štite ćelija našeg organizma. Takođe se bore protiv masti u stomaku, pružaju dobru količinu vlakana i ubrzavaju metabolizam. Ukoliko imate veću količinu bobica uvek ih možete zamrznuti i kasnije iskoristiti i za samostalno konzumiranje ali ih isto možete pomešati sa kašom jer ima blagotvorno dejstvo na organizam.

Bilo bi dobro da već danas konzumirate malo ovog voća.