Palačinke sa bananma i jajima-za mršavljenje i zdraviji rad srca
Palačinke sa bananma i jajima-za mršavljenje i zdraviji rad srca - aws

Palačinke sa bananama i jajima-za mršavljenje i zdraviji rad srca


Ljudi jednostavno vole palačinke, a naročito ih vole deca. Visoka gomila palačinki na kuhinjskom stolu verovatno je najlepši mogući prizor koji ujutru možete zateći za početak dana.

Kako bi bile što ukusnije, one se poslužuju sa različitim džemovima, kremovima, orasima, voćem, medom i mnogo čim drugim. Ipak, najveći broj tih "komercijalnih" palačinki u svom sastavu imaju gluten, dodatno obrađeni šećer, hidrogenizovane masti, beljeno belo brašno i još mnogo toga.

Ipak, pošto je priprema palačinaka laka i zabavna, nema potrebe da kupujete "komercijalne" palačinke koje bi predstavljale zdravstveni rizik za vas i vašu porodicu. Ovaj recept za zdrave palačinke sastoji se od samo dva neverovatno zdrava sastojka-banana i jaja.

Jaja su izuzetno ukusan sastojak i ona su uključena u najmanje jednom obroku dnevno u gotovo svim domaćinstvima. U svom sastavu imaju mnoštvo vitamina, omega 3 masnih kiselina i proteina, i time podstiču proces mršavljenja, podižu HDL ("dobri" holesterol), leče razne upale, sprečavaju bolesti srca, kao i druge zdravstvene tegobe.

S druge strane, banane su jako hranljive i kad se dodaju u recept, one će pružiti razne zdravstvene pogodnosti, kao i solidnu liniju. One su bogate antioksidansima i vlaknima kao i mineralima, vitaminima i ostalim hranljivim  sastojcima kao što su:

-belančevine

-vitamin B6

-magnezijum

-kalijum

-bakar

-vitamin C

-mangan

Banane efikasno regulišu nivo šećera u krvi i pružaju osećaj sitosti.Imaju dve vrste vlakna, otporni skrob i petkin, koji  smanjuju glad  jer usporavaju pražnjenje želudca.

Banane, takođe, smanjuju krvni pritisak, zbog kalijuma u njima. Stoga one predstavljaju savršenu hranu za održavanje zdravlja srca.

Ako radite svakodnevne kardio vežbe i zamenite hleb sa ovim palačinkama primetićete neverovatne rezultate u procesu mršavljenja.

Uživajte u ukusnim proteinskim palačinkama, koje će promovisati mršavljenje i zdraviji rad srca, kao i druge zdravstvene pogodnosti.

Sastojci

 • Jaja
  x 2
 • Banane
  (što sitnije iseckane)
  x 2
 • Cimet
  (prema ukusu)

Priprema

jednostavno
x 1
1 MIN
 1. 1

  U činiju sipati jaja i banane i mešati dok se ne dobije dobro sjedinjena smesa.

 2. 2

  Tiganj staviti na srednju temperaturu, i peći u njemu po četvrtinu dobijene smese.

 3. 3

  Pržiti na jednoj strani čim počne da ključa, pa okrenuti na drugu ali samo kratko. Pripremljena količina nek vam bude dovoljna za 5 palačinki sa kojima ponavljate isti postupak.