Kako da izgubite težinu i stomak uz pomoć đumbira
Kako da izgubite težinu i stomak uz pomoć đumbira - ccc

Kako da izgubite težinu i stomak uz pomoć đumbira


Đumbir je čest kuhinjski sastojak koji se upotrebljava kao začin i lek već hiljadama godina. Konzumiranje čaja može da dovede do unutrašnje ravnoteže kao i do gubitka kilograma.

Šta sve korisno đumbir čini za organizam?

1. Ubrzava metabolizam

Đumbir ima svojstva sagorevanja masti, pomaže u ubrzavanju metabolizma a samim tim sagorevanju  masnih naslaga. Pored toga što povećava gubljenje masti, on pomaže da se osećate siti, što zauzvrat smanjuje potrošnju hrane i unos kalorija. Deluje kao prirodni suzbijač apetita pa je s tim i najbolji način za smanjivanje kilograma.

2. Opušta mišiće

Đumbir ima antiinflamatorna svojstva i na taj način ublažava bol u mišićima i upale nakon vežbanja.

3. Pomaže u varenju

Đumbir ima dugu istoriju upotrebe za ublažavanje probavnih problema kao što su bolovi u stomaku, loše varenje, nadutost... Đumbir stimuliše pljuvačku, želudačnu kiselinu i sokove koje želudac proizvodi za varenje. Pijenje čaja od đumbira između obroka će osigurati pravilnu apsorbciju hrane.

4. Kontroliše dijabetes

Pijenjem čaja od đumbira može se izkontrolisati dijabetes. Gingerol, jedan od glavnih sastojaka đumbira, poznat je po tome što poboljšava stanje dijabetesa, povećava osetljivost na insulin i sprečava druge poremećaje vezane za dijabetes.

 

Čaj od đumbira za mršavljenje

Čaj od đumbira je jedan od najlakših načina kako biste ubacili đumbir u vašu ishranu. Pored toga što je ukusan, pijenje čaja od đumbira sa limunom može imati mnoge zdravstvene pogodnosti za vaš organizam

Sastojci

 • Đumbir
  (jedan koren iseckan na kriške)
 • Voda
  (šolja ili dve)
 • Limun
 • Med

Priprema

jednostavno
x 1
10 MIN
 1. 1

  Iseći đumbir na komade i staviti u šolju

 2. 2

  Preliti toplom ali ne ključalom vodom, prekriti i pustiti da odstoji  7-10 minuta.

 3. 3

  Procediti vodu i ukloniti đumbir, pa dodati kašičicu, dve meda i malo limuna po želji.