Hoćete da budete zdraviji? Čistite vaš organizam jabukama jedanput mesečno
Hoćete da budete zdraviji? Čistite vaš organizam jabukama jedanput mesečno -

Hoćete da budete zdraviji? Čistite vaš organizam jabukama jedanput mesečno


Svako ko bi želeo da bude zdrav ili se razboleo trebalo bi da se "čisti" jabukama jednom mesečno.

Kako ovo primeniti i zašto? Postoje mnoge teorije i metode ali ćemo vam mi predložiti čišćenje jabukama u različitim oblicima.

Čišćenje nam je neophodno zbog loše ishrane koju praktikujemo godinama, jer ona stvara ogromne štetne naslage u gastrointestinalnom traktu, koji se proteže u organizmu. Međutim postoji brz, efekisan način da se on očisti sa jabukama.

Evo načina kako da se čišćenje izvrši:

Za doručak, čim se probudite, popijte čašu prirodnog soka od jabuke bez dodataka šećera, u koji ćete dodati pola isceđenog limunovog soka (pola limuna). Idealno bi bilo kada biste sami napravili ovaj sok (koristeći sokovnik) ali  možete ukoliko niste u mogućnosti i da kupite sok ali bez aditiva. (preporučuje se da ovaj sok pijete gutalj po gutalj)

Posle dva, tri sata pojedite 2 cele jabuke sa sve korom (ne oljušćene). Za ručak popijte čaj koji ste spremili od kore od jabuke uz kašičicu, dve meda. Za dva sata ponovo pojesti dve jabuke ne oljušćene, posle kojih popiti sok od jabuke. Za večeru se može spremiti neka vrsta kompota od jabuke ( prokuvati jabuke pa ih izgnječiti npr.) uz dodatak malo cimeta ili meda ( kašičica ili dve).

Sa ovim ćete završiti čišćenje, pomoći ćete sistemu za varanje i crevima u celom organizmu. Tokom čišćenja ne biste trebali da jedete drugu hranu osim gore navedene. Jabuka je jedna od hrane koja se najlakše vari. Ako se redovno "čistite" pomoći ćete i vašem probavnom sistemu, vašoj krvi kao i celom organizmu. Ovaj princip je koristan i za giht, reumatizam, problemima sa artritisom i bolestima jetre. Čišćenje jabukama pozitivno utiče i na nervni sistem, ubrzava metabolizam i gubitak viška kilograma. Za postizanje boljih rezultata neophodno je primeniti ovaj metod na svakih 7-10 dana. Važno je naglasiti da ukoliko koristite ovaj metod, trebalo bi da se vodi računa o kvalitetu samih jabuka. Bilo bi poželjno da jabuke budu 100 % organske bez štetnih materija i hemikalija.

Jabuka je jedan od najzdravijih produkata koji bi svi ljudi trebalo da koriste, a nepisano pravilo kaže jedna jabuka dnevno i nema posete lekaru.