4 načina kako da ukombinujete med i cimet da biste smršali
4 načina kako da ukombinujete med i cimet da biste smršali -

4 načina kako i kada da ukombinujete med i cimet da biste smršali


Da li ste ikada probali da smršate uz pomoš meda i cimeta? I ako nema čarobnog štapića za mršavljenje, ovo je kombinacija koja uz pravilnu ishranu i vežbanje može dovesti do gubljenja kilograma i smanjivanje želje za jelom. 

Med sadrži antioksidanse i enzime koji imaju različite efekte na telo. Saznanja o cimetu su jednako obećavajuća, jer su istraživanja pokazala da ima jako velikog uticaja na obaranje holesterola, recimo. Ove dve namirnice trebalo bi da imaju redovnu ulogu u vašoj ishrani. 

Med i cimet su poznati po svojim beneficijama koje nude. Evo kako da ih svakodnevno koristeći izgubite težinu:

Kako pripremiti?

1/2 kašičice cimeta sipati u toplu vodu i pustiti da se ohladi. Nakon hlađenja dodati punu kašičicu meda. Tako pomešanu piti prema uputstvima koja ćemo dati u nastavku. Uvek se posavetujte sa lekarom pre bilo kakve metode mršavljenja.

Kada uzimati?

1. Ujutru 

Dobar start na početku dana je ključ kada želite da smršate, jer daje ton ostatku dana koji sledi. Kretanje ovim metodom od samog jutra je legitimno jer med i cimet predstavljaju totalno prirodan i zdrav način za gubljenje kilograma. 

Uzimite i popijte smešu pola sata pre jutarnjeg obroka.

Zašto je ovo efikasno?

Med i cimet kada se ujutru uzmu pomažu da unapredite svoj probavni sistem, pomažući i samom organizmu i njegovom energetskom nivou.

2. Između obroka

Kada želite da smršate, otkrili ste da vam  najveći problem predstavljaju iskušenja u koja dolazite između samih obroka. Cimet pomaže u smanjivanju apetita što olakšava i pomaže da se izbegnu ne zdravi obroci. 

Bolji izbor hrane je nešto što je najbitnije kada želite da izgubite kilograme a upotreba meda i cimeta će svakako pomoći u toj oblasti. 

Cimet pomaže i kod opadanja šećera u krvi a to će vam pomoći da ostanete budni i fokusirani tokom celog dana a takođe i da se ne osećate "slomljeno" posle ručka, što i nije tako retka pojava.  

Zašto je ovo efikasno?

Med i cimet je efikasan način da se spreči uzimanje grickalica između obroka a samim tim i da se spreči unos ne potrebnih kalorija.

3. Pre treniniga

Kada se spremate za trening postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste ga učinili efikasnijim. Istezanje je jedan, a da li ste znali da je veoma bitno i šta se stavlja u svoje telo pre treninga?

Ukoliko imate osećaj da ste prazni tokom treninga, ili se osećate da nemate dovoljno energije, trebali biste da probate sa medom i cimetom kako biste se uverili da ćete uz pomoć njih pregurati trening uz više enrgije i snage.

Postoji i drugi način kako da vaš kardio trening bude efikasniji. Vežbajte sa praznim stomakom i potrudite se da ne jedete najmanje 30 minuta pre početka treninga, a najbolje bi bilo za vas makar jedan sat. Ovo će pomoći vašem telu da svari više kalorija.

Zašto je ovo efikasno?

Šećer u medu će vam dati energiju da se osećate jačim tokom treninga, a sam cimet će imati pozitivan uticaj na vaš kardio sistem.

4. Pre spavanja

 Vremenski period između večere i sna može da bude najteži kada je vaš pokušaj da smršate aktuelan. Kasna grickanja i odlasci u "posetu" frižideru mogu vas samo sputati od vašeg primarnog cilja. 

Možete koristiti med i cimet, koji će biti vaši saveznici u tom periodu. Pošto ovo nije čvrsta hrana ono neće imati većeg uticaja na vaš digestivni trakt i neće vas prisiljavati na pražnjenje što je jako bitno da se ne dešava u kasnim večernjim satima. 

Med će suzbiti večernju potrebu za slatkišima, a cimet će blego delovati na sam digestivni trakt i pustiti ga da se odmori tokom noći. 

Zašto je ovo efikasno?

Pomoći će vam da zaspite mirnije bez potrebe za uzimanjem dodatnih neželjenih kalorija.