Čajevi za jačanje imuniteta
Čajevi za jačanje imuniteta - https://fresh.r.worldssl.net

Čajevi za jačanje imunitetaUoči zime treba mnogo više da brinemo o svom zdravlju, i da jačamo imunitet. Čajevi za jačanje imuniteta postaće nam pravi saveznici.

Korisna svojstva čajeva

Biljni čajevi su zdravo, ukusno i mirsno piće koje se pravi od jedne ili više biljaka. Koriste se za medicinske i preventivne svrhe.

Napitak napravljen od pravilno sastavljenih sastojaka donosi mnogo koristi tijelu.

Takvi napitci ne sadrže kofein, a dobro ohlađeni mogu da budu i osvježavajući.

Pogodni su za ljude na dijeti a i za one koji brinu o svom zdravlju.

Redovna upotreba čaja ima blagotvorno dejstvo na rad nervnog i digestivnog sistema.

Mora se zapamtiti da je neophodno umjereno piti čajeve,inače će dovesti do neželjenih efekata i pogoršanja zdravlja.

Čaj od nane

Čaj od nane ne samo da će vam pomoći u jačanju imuniteta nego je odličan da ga pijete preventivno u borbi protiv prehlade i gripa, a ako je bolest već nastala u velikoj mjeri će vam olakšati njen tok.

Čaj od listova jagode

Ovaj čaj ne samo da jača imunitet nego i popravlje raspoloženje. 2-3 kašike osušenih listova jagode prelijte sa 2 čaše ključave vode i ostavite da stoji 10-15 minuta. Da bi vam ukus bio ljepši dodajte kašičicu meda i malo limuna. Takođe možete dodati nekoliko osušenih jagoda ili malina.

Čaj od brusnice

Brusnica nije bez razloga nazvana kraljicom bobica. Bogata je ne samo vitaminima nego i antioksidantima. Odlično pomaže u jačanju imuniteta.

PAŽNJA!
Prije upotrebe ovih čajeva posavjetujte se sa svojim ljekarom. Moguća preosjetljivost na neke od čajeva ili sastojaka za napitak.