Prirodni antibiotik
Prirodni antibiotik - Fit life

Napravite prirodni antibiotik - apsulutni lijek iz prirode (recept)


Farmaceutski antibiotici nisu uvijek postojali. Prije nego što su firme kao što su Rochea, Mercka i Pfizera počele stvarati lijekove koji uzrokuju štetne bolesti jetre, ljudi su koristili prirodne antibiotike.

Prirodni antibiotici ne samo da pomažu dobrim bakterijama u crijevima, nego su i odlični za imunitet. Koristili su jeftine sastojke koji su antifungalni, antivirusni, antibakterijski i smanjuju upalu.

 

Ako želite da pravite i koristite prirodne antibiotike, ni jedna infekcija se ne može razviti u vašem tijelu . Evo šta deset jednostavnih sastojaka može učiniti za vas i vaše zdravlje:

 1. Sadrži ACV (jabukovo sirće ) koje je poznato da ubija bakterije zbog prisutnosti sirćetne kiseline. Neobrađene, nefiltrirane, organske verzije takođe sadrže proteine, enzime i prijateljske bakterije pod nazivom "majka" koja svoje korisne biološke učinke čini još snažnijim.
 2. Sadrži bijeli luk, jednu od najstarijih poznatih antivirusnih i antibakterijskih tvari dostupnih čovječanstvu. Bijeli luk, dio porodice allija, sadrži alicin, moćan spoj koji ubija infekcije. Bijeli luk takođe sadrži sumporne i selenijske spojeve koji potiču imunološki sistem. Bijeli luk je tako moćan, čak i hemoterapijski, što znači da može ubiti kancerogene stanice.
 3. Sadrži crveni luk. Sirovi, organski luk, također dio porodice allium, koristi se preko 5000 godina kako bi pomogao u liječenju i sprečavanju bolesti.
 4. Sadrži paprike. Paprike sadrže fitonutriente koji iscjeljuju cijeli spisak infekcija i bolesti.
 5. Sadrži đumbir. Đumbir je takođe antibakterijski i antiseptički, koristi se hiljadama godina. Unutar đumbira su također i fenoli i gingeroli koji dokazano obuzdavaju hroničnu upalu. Bolest se ne može formirati u tijelu koje nema hronične upale.
 6. Sadrži ginseng. Njegov korijen može potaknuti imuni sistem, smanjiti depresiju, potaknuti energiju, boriti se protiv upale, pa čak i potaknuti romantiku u vašem životu. Koristi se kao afrodizijak vijekovima. Ginseng (u mnogim svojstvima) sadrži ginsenoside za koje se smatra da su djelotvorne u liječenju toliko mnogo bolesti.
 7. Sadrži hren. Možda niste znali, ali hren je povezan s hranom kao što je kupus i brokula. Poznato je da porodica biljaka Brassicaceae podržava zdrav nivo šećera u krvi, potiče zdravu probavu, snižava krvni pritisak, pojačava imunitet i bori se protiv mnogih hroničnih bolesti. Čak može spriječiti rak usled visokih razina glukozinolata.
 8. Sadrži kurkumu. Kurkumin u kurkumi liječi gotovo sve. Postoji više od 10.818 naučnih sažetaka koji govore o prednostima kurkume. Pomaže u sprečavanju hroničnih bakterijskih infekcija, smanjuje upalu, smanjuje parazitsku infekciju, jača jetru, srce i probavu, te liječi rak - između ostalog.
 9. Sadrži sirovi med. Ako možete rezervisati dodatni trošak, koristite Manuka med. On će ubiti sve infekcije u organizmu. Ta cvjetna dragocjenost sadrži mnoge blagotvorne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protivmikrobne spojeve, vitamin C, A i beta –karoten, kao i sve vitamine B-kompleksa.
 10. Sadrži polen. Pčelinji polen reguliše naš metabolizam, pojačava imunitet i može čak pomoći kontrolisati sezonske alergije. Ima više esencijalnih aminokiselina od bilo kojeg drugog proteina na bazi životinje, uz nevjerojatan broj vitamina, minerala, proteina, lipida, masnih kiselina, enzima, karotenoida i bioflavonoida koji sve to čine antivirusnim, antibakterijskim i povećavaju imunitet. Pčelinji polen također djeluje kao snažan antioksidant i štiti jetru umjesto da je ošteti kao što mnogi farmaceutski antibiotici rade.

Sastojci

 • Jabukovo sirće
  kašičica x 3 ½
 • Bijeli luk
  (nasjeckan)
  šolja x ¼
 • Ginsenga
  (nasjeckan)
  šolja x ¼
 • Crveni luk
  (nasjeckan)
  šolja x ¼
 • Đumbir
  (nariban)
  šolja x ¼
 • Chili paprika
  (svježe nasjeckane)
  x 3
 • Hren
  (narendan)
  kašičica x 2 ½
 • Kurkuma
  kašičica x 2 ½
 • Med
  (sirov, organski)
  kašičica x 4
 • Pčelinj polen
  kašičica x 1

Priprema

 1. 1

  Stavite navedene sastojke u posudu i miješajte, osim jabukovor sirćeta. Stavite to u stranu. Napunite zdjelu sa sastojcima. Napunite staklenku oko 2/3 sa suhim sastojcima, a zatim prelijte jabukovim sirćetom preko vrha. Po potrebi možete dodati malu količinu vode. Zatvorite posudu, dobro zatvorite i dobro protresite.

 2. 2

  Držite staklenku vašeg prirodnog antibiotskog lijeka na hladnom, suhom mjestu dvije sedmice bez otvaranja.

 3. 3

  Nakon dvije sedmice, stavite tanku gazu preko vrha zdjele i procijedite sok u drugu posudu. Stavite tu drugu posudu koja je nepropusna za zrak u frižideru i jednostavno ga pijte svakodnevno. Ako želite da vam mješavina bude izuzetno jaka, možete ga ostaviti u hladnjaku još šest sedmica. Samo jedna čajna kašikica ili dvije redovnog uzimanja trebaju djelovati kao prirodni antibiotik / antivirusni lijek protiv bilo koje bolesti ili infekcije kojoj ste izloženi.

 4. 4

  Napomena

  Prije nego što počnete da koristite svoj prirodni antibiotik preporučujemo da se posavjetujete sa svojim ljekarom o mogućim neželjenim dejstvima.